Dessa supernyttiga brownies är hur goda som helst som efterrätt, fika eller mellanmål. Receptet räcker till ca 12 st rutor.
Ingredienser:
2 dl urkärnade dadlar (som legat i blöt 30 min)
1 dl sötmandlar
0,5 dl valnötter
0,5 dl kakao
2 mogna bananer
4 msk mandelsmör
0,5 dl kakao ytterligare
3 msk agavesirap
1. Mixa dadlar, mandlar, valnötter och en halv (0,5) dl kakao i en matberedare eller mixer. Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade, det ser bara snyggare ut.
2. Platta ut röran/degen i en pajform eller springform med hjälp av en sked, så att det blir strax under en (1) centimeter tjock botten.
3. Mixa bananer, mandelsmör, agave, en halv (0,5) dl kakao samt ev en matsked kokosolja i matberedaren tills de bildar en tjock chokladkräm. Bred den över bottenlagret du smetat ut i pajformen.
4. Låt ligga i frysen minst 30 min innan den skärs upp och serveras. Förvara gärna kakorna i frysen och tag fram 10 min innan de ska ätas.
helt super! Bytte dock ut mandelsmöret mot jordnötssmör vilket var gudomligt gott! Kommer bli en klassiker hemma 🙂
Men åh vilken bra idé!
Går det bra om man använder yaconsirap istället för avesirap & om man använder mandlar istället för sötmandlar?
Det tror jag absolut går bra!! Lycka till 🙂
Kan man dessutom gör sitt eget mandelsmör med att mixa mandlar & salt tills det blir en oljig smet som då blir mandelsmör
Det går fint! Kanske behöver du ha i lite olja eller vatten för att få det smidigt bara.
Mixade vanligt, veganskt mjölkfrittsmör med kokosmjölk och kokosolja.
Och toppade med riven kokos. Gudomligt 😉
Mmmm..låter gott!! 🙂