Vegansk lasagne med sojafärs

27 Jan

Lasagne

Insåg att jag förstås måste lägga upp ett recept på vegansk sojafärslasagne – en av mina favoritmaträtter!

Lasagne med sojafärs (5-6 personer)

Färssås:
1 stor gul lök3 vitlöksklyftor
125 g torr sojafärs eller 3,5 dl färdig sojafärs (t ex Icas eget märke)
1 burk krossade tomater (helst 500 g)
3 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar, basilika

Bechamelsås:
5 dl havre- eller sojamjölk
2,5 dl havre- eller sojagrädde
3 msk idealmjöl eller vetemjöl (fast den klumpar lätt)Riven muskot, salt, vitpeppar och ev 1/2 tsk gurkmeja (för färgens skull)

1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka sojafärsen om du använder torkad sådan. Stek under tiden hackad lök i olivolja i en stor kastrull.
2. Häll ned sojafärs och krossade tomater i kastrullen. Koka ihop i 15 min. Krydda.3. Vispa ihop idealmjöl med 1 dl havre/sojamjölk i en kastrull. Koka sedan upp och tillsätt resten av mjölken samt grädden och låt koka upp.
4. Riv ned muskot. Salta och peppra. Låt koka i 5 min på svag värme så det ej bränner.
5. Häll pyttelite bechamelsås i botten på en icke smord ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva sedan lasagneplattor med lager av färssås och bechamelsås, men spara hälften av bechamelsåsen till översta lagret som endast skall bestå av lasagneplattor och bechamelsås. Dekorera gärna med halverade körsbärstomater.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera en sallad till.

6 svar to “Vegansk lasagne med sojafärs”

  1. sara februari 11, 2013 den 7:13 e m #

    Ett hett tips är att slänga i lite nutritional yeast i bechamelen. Blir sjukt gott!

    • Maria februari 12, 2013 den 9:30 f m #

      Bra tips!

  2. Vegolicious april 7, 2013 den 3:20 e m #

    En av mina absoluta favoriträtter också.. Har inte fixat middag än, så det kanske bli lasagne ikväll🙂

  3. Emelie oktober 18, 2013 den 1:26 e m #

    Måste vara blind,men hur mycket ska ugnen vara på?

    • Maria oktober 21, 2013 den 11:29 f m #

      Oj, hade helt missat. 225 grader är det, skrev in det nu. Tack🙂

      • Emelie oktober 21, 2013 den 12:43 e m #

        Tack, gissade på runt 200 och den blev supergod! Tack för receptet:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: