Aprikos- och quinoamuffins

23 Maj

Genom Well Vegan har jag lärt mig några nya recept, bl a på dessa nyttiga och goda mellanmål (som även frunkar fint med en kopp te och en frukt till frukost!).

Ingredienser

  • 1 cup (2,36 dl) sojamjölk
  • 1 msk malda linfrön (mals i en mortel)
  • 1/4 cup (4 msk) rapsolja
  • 1/4 cup (4 msk) agavesirap
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 (2,36 dl + 4 msk) vetemjöl eller vetemjöl special
  • 1/4 cup (4 msk) mandelmjöl
  • 1-1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1 1/4 cups ((2,36 dl + 4 msk) kokad quinoa av valfri färg (jag använde svart för att få en snygg effekt)
  • 1/2 cup (1,2 dl) hackade torkade aprikoser

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 cupcakes-formar i en cupcakeform.
  2. Blanda sojamjölken och linfröna i en liten bunke. Låt dra i 1 minut, vispa sedan ned olja, agavesirap och vaniljsocker.
  3. Tag en stor bunke och blanda samman vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, salt och kryddor. Häll i sojamjölksblandningen och blanda försiktigt ihop smeten. Rör försiktigt ned den kokade quinoan och aprikoserna.
  4. Häll smeten i cupcakesformarna och grädda i 20-22 minuter.


Ett svar to “Aprikos- och quinoamuffins”

  1. tove maj 24, 2012 den 6:08 e m #

    De här var fetegoda!!!🙂 Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: