Dessa goda bönburgare får smak av bl a stekt lök och håller ihop bra trots att de är äggfria. Vi serverade dem mellan friscobröd tillsammans med sallad, tomater, lök och hemmagjord hamburgerdressing. Tips: gör dubbel sats och frys in!
1 burk kidneybönor (400 g)
1 burk kikärtor (400 g)
2 kokta mosade potatisar
1 msk maizena (idealmjöl funkar nog oxå)
200 g smulat grovt bröd (jag tog lingongrova)
1 gul lök
Salt & peppar
Mosa bönorna till en smet. Blanda alla ingredienser, salta och peppra. Stek burgarna i olja.
åh vad roligt att jag hittat en sån fin veganblogg!! ❤ undrar hur många burgare blir det av det här receptet? 🙂
Har för mig att det blev 5-6 stycken rätt stora ena 🙂
Nice, låter gott. Måste jag testa.
Du som har så mycket goda recept, har inte du något att bidra med till pannkakstävlingen innan den stänger? (http://vegoeco.blogspot.se/2012/03/tavling-efterlysning-basta-receptet-pa.html)
De gjorde succe här hemma! 🙂
Roligt att höra 😀
hehe jag fuskade och köpte burgare från goodstore! Nästa gång ska jag prova att göra egna 😀
Dessa burgare var urgoda och så lätta att göra! Helt klart en ny favorit!
Eller hur! Spread the word 😀