Vegansk gubbröra på grovt bröd

17 Apr

Som matglad matlagare älskar jag att ”veganisera” rätter som inte är veganska/vegetariska. Denna gång föll turen på den traditionella gubbröran som enligt traditionen innehåller hackad ansjovis med spad, gul lök, kokt ägg, gräslök och dill. Jag bytte helt sonika ut ansjovisen mot kapris, och ägget mot marinerad tofu och kokt potatis i tärningar. Riktigt trevligt blev det! Serveras med fördel till en soppa, till exempel potatis- och gräslökssoppa.

Ingredienser till 4 portioner

4 kokta potatisar, tärnade
1/2 förp Kung Markattas marinerade tofu, tärnad
2 msk kapris
1 röd lök, finhackad
0,5 dl hackad färsk gräslök + 2 msk till dekorering
1 förp Sour Supreme (nästan hela innehållet, minus 2 matskedar som t ex går att lägga i soppan om en äter det till)
Dill, salt och svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser i en skål. Klicka ut på mitten av ett gott rågbröd. Toppa med gräslök.

Ett svar to “Vegansk gubbröra på grovt bröd”

Trackbacks/Pingbacks

  1. En vegansk midsommar - Mitt kök - juni 22, 2016

    […] Gubbröra, en klassiker på midsommarbuffén och ett måste enligt många – och inte behöver varken vegetarianer eller veganer gå utan denna populära röran: Vegankocken har fixat en vegansk version av röran här! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: