Kikärtsgryta med kokosmjölk

17 Apr

 

Denna vecka kör vi sojafritt i hushållet eftersom vi käkar soja alldeles för ofta här hemma. Istället satsar vi på lins- och bönrätter, vilket gör att en får chansen att testa en massa nya roliga recept! Detta recept är taget från Coop.se och blev en god, enkel, billig och mättande middag som dessutom räckte till två matlådor. Perfekt! Den är dock mild i smaken, så gillar du starkare grejer rekommenderar jag att hacka ner lite röd chili i grytan.

Ingredienser
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
150 g tomater i bitar (jag tog 1,5 dl krossade tomater)
200 g tinad, fryst bladspenat (jag tog hackad fryst spenat)
2 tsk gurkmeja
4 dl kokta kikärtor
2 dl kokosmjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Tillbehör
700 g kokt ris (jag använde fullkornsris)
400 g kokt broccoli
200 g grovt bröd

Gör så här:
Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt tomater, väl avrunnen spenat och gurkmeja, rör om.
Skölj av ärterna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: