Vegansk påskpaj

9 Apr

20120409-111610.jpg

Vegansk påskpaj

Fyllning:

125 g hackad spenat eller mangold
1gul lök
1 röd paprika
1 morot
1 liten palsternacka

Sås:

3 dl sojamjölk
2 msk vetemjöl
1 msk olja
2 dl riven veganost (av soja)
Örtsalt
Svartpeppar

Pajskal:

1,5 dl grahamsmjöl
2-2,5 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse (maizena)
75 g olja eller mjölkfritt margarin (använder du margarin – minska mjölmängden något.)
1 tsk buljongpulver
4 msk vatten

1. Blanda ingredienserna till pajen och låt stå kallt i 20-60 mim.
2. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, låt den sticka upp lite över kanten. Annars riskerar skalet att bli för lågt när det gräddas.
3. Grädda i 10 minuter med 200 graders värme.
4. Tina spenaten och sila av överskottsvätskan.
5. Hacka löken fint.
6. Fräs löken mjuk och blanda ner i spenaten.
7. Skiva halva paprikan. Hacka den andra halvan i bitar.
8. Skala och skiva moroten och palsternackan. Skär i små tärningar. Koka i 5 min, de skall fortfarande vara lite fasta. Häll av vattnet.
9. Blanda sojamjölk och vetemjöl. Låt koka upp under omrörning. Ställ av och blanda i kryddor, matfett och ost. Rör i morötterna, paprikan och palsternackan i såsen.
10. Fyll pajskalet först med spenaten i ett tunt lager i botten. Häll över ostfyllningen och garnera med paprikaskivorna.
11. Grädda i cirka 20 min i 200 graders värme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: