Vegansk blomkålssoppa med ärtkräm

1 Feb

Denna blomkålssoppa med ärtkräm blev riktigt lyckad – krämig och smakrik. Skippa inte ärtkrämen, den är pricken över i:t!

Vegansk blomkålssoppa med ärtkräm

1 blomkålshuvud
1 st gul lök
rapsolja
5 dl havremjölk
1 dl havregrädde
2 dl vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
1/2 citron
salt och peppar

Ärtkräm
2 dl frysta ärtor
2 msk Sour Supreme
salt och peppar

Gör så här:

1. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Hacka löken. Fräs lök och blomkål i olja i en kastrull utan att det får färg. Slå på mjölk, grädde vatten och buljong. Koka upp och sjud i ca 15 min tills blomkålen är helt mjuk. Mixa soppan slät. Smaksätt med citron, salt och peppar.

2. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll i en skål. Lägg i ärtorna, låt dem ligga där i 5 min. Sila ärtorna och låt rinna av. Mixa ärtorna med sour supreme och kryddorna.

3. Servera soppan med en klick av ärtkrämen och gärna några droppar olivolja.

 

Ett svar to “Vegansk blomkålssoppa med ärtkräm”

  1. Simone december 12, 2013 den 5:40 e m #

    Riktigt god, o enkel!!🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: