Veganska plättar utan ägg

22 Jan

20120122-131417.jpg

Jag föredrar plättar framför pannkakor. Plättarna kan läggas på hög och bilda ett torn som lönnsirapen rinner nedför. Kan även doppas kalla i kaffe har jag hört, men är inget jag vågat prova. Har även provat recept med sojamjöl istället för ägg i smeten, men dessa gav en ganska stark bismak av soja som inte gillades. Dessa blev fluffiga och fina!

Plättar utan ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk mjölkfritt margarin
6 dl havremjölk
1 msk socker
1/2 tsk salt

1. Lägg mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och rör ned hälften av vätskan till en jämn smet.

2. Vispa ner resten av vätskan.

3. Klicka lite margarin i plättlaggen varje gång du ska hälla i mer smet och grädda plättarna så att de inte fastnar.

Servera gärna med lönnsirap (finns i mataffären) och bär.

3 svar to “Veganska plättar utan ägg”

  1. Vego Eco juni 27, 2013 den 11:39 f m #

    Grattis till vinsten vid efterlysningen efter godaste pannkakan!🙂 http://www.vegoeco.se/2013/06/den-vinnande-pannkakan.html
    /Anna.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veganska plättar | Grönare liv - december 19, 2014

    […] en del sojadryck i kylen som stått där rätt länge. Receptet kommer här ifrån från […]

  2. Den vinnande pannkakan | Vego Eco - april 28, 2015

    […] att de ska bli. Recepten som vi har gjort dem (otaliga) gånger är därmed enligt detta: Vinnande pannkakan från Vegankocken: 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk socker 1/2 tsk salt 6 dl (havre)mjölk (mjölkfritt) smör […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: