Mina all time favorite-biffar är dessa rödbetsbiffar från Veganmage.
Ätes med fördel till kokt potatis och den ljuvligt goda gräddpepparsåsen ni ser receptet på nedan!
Rödbetsbiffar (8-10 st)
3 stora rödbetor
1 stor potatis
1 liten gul lök
2 tsk potatismjöl eller No Egg
1,5 msk vatten
Ströbröd
Salt och peppar
1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt och hacka löken fint.
2. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca 3/4 dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan.
3. Forma till biffar, vänd i ströbröd och stek på medelhög värme i några minuter per sida.
Gräddig pepparsås på havregrädde och rött vin
1/2 tsk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 dl havregrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk rött matlagningsvin
Blanda alla ingredienser i en kastrull på medel/högvärme. Låt koka i 5 min. Servera till biffar och potatis.
Jag gjorde just pepparsåsen! Kan knappt tro att en sån enkel att tillaga sås blev så god! Tack så jättemycket!
kul att du gillade den 🙂
testade dessa igår 😀 supergött!
Jag gjorde en jätteladdning och det är jag glad för, de vart jättegoda. Minskade på löken för syrran är inte så förtjust i det. Tyckte dock inte de höll ihop om de bara revs så fram med matberedaren igen och finhacka. Tillsatte även lite mjöl för att hålla ihop dem.
Väldigt goda och kommer definitivt att göra om dem!
Jag brukar också ta i mjöl eller havregryn ibland för att få ihop konsistensen, eller varför inte ströbröd? Jättegoda är de i alla fall och bra att ha i frysen 🙂
Maria jag hade i ströbröd som det stod i receptet men tyckte ändå inte de höll ihop. Nästa gång finhackar jag från början för att få mer av en smet. De är verkligen goda.
kokade du rödbetorna och potatisen innan du forma biffarna?
Nej nej de ska va råa 🙂
Tack för denna goda lurre 🙂 ! tyckte biffarna var lite mesiga i smaken men det går ju att krydda! Såsen var ju himmelriket, SÅ enkelt, snabbt och gott!
Tack, kul att du gillade såsen så mycket 🙂