Rödbetsbiffar med gräddig pepparsås

22 Jan

20120122-122359.jpg

Mina all time favorite-biffar är dessa rödbetsbiffar från Veganmage.
Ätes med fördel till kokt potatis och den ljuvligt goda gräddpepparsåsen ni ser receptet på nedan!

Rödbetsbiffar (8-10 st)
3 stora rödbetor
1 stor potatis
1 liten gul lök
2 tsk potatismjöl eller No Egg
1,5 msk vatten
Ströbröd
Salt och peppar

1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt och hacka löken fint.
2. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca 3/4 dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan.
3. Forma till biffar, vänd i ströbröd och stek på medelhög värme i några minuter per sida.

20120122-114406.jpg

Gräddig pepparsås på havregrädde och rött vin

1/2 tsk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 dl havregrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk rött matlagningsvin

Blanda alla ingredienser i en kastrull på medel/högvärme. Låt koka i 5 min. Servera till biffar och potatis.

12 svar to “Rödbetsbiffar med gräddig pepparsås”

  1. henrik februari 16, 2012 den 11:21 e m #

    Jag gjorde just pepparsåsen! Kan knappt tro att en sån enkel att tillaga sås blev så god! Tack så jättemycket!

    • Maria februari 17, 2012 den 5:19 f m #

      kul att du gillade den🙂

  2. 1ilith april 12, 2013 den 1:47 e m #

    testade dessa igår😀 supergött!

  3. Lotten Båvik september 30, 2013 den 9:29 f m #

    Jag gjorde en jätteladdning och det är jag glad för, de vart jättegoda. Minskade på löken för syrran är inte så förtjust i det. Tyckte dock inte de höll ihop om de bara revs så fram med matberedaren igen och finhacka. Tillsatte även lite mjöl för att hålla ihop dem.

    Väldigt goda och kommer definitivt att göra om dem!

    • Maria september 30, 2013 den 11:18 f m #

      Jag brukar också ta i mjöl eller havregryn ibland för att få ihop konsistensen, eller varför inte ströbröd? Jättegoda är de i alla fall och bra att ha i frysen🙂

      • Lotten Båvik oktober 14, 2013 den 1:51 e m #

        Maria jag hade i ströbröd som det stod i receptet men tyckte ändå inte de höll ihop. Nästa gång finhackar jag från början för att få mer av en smet. De är verkligen goda.

  4. Lizzie september 16, 2014 den 5:40 e m #

    kokade du rödbetorna och potatisen innan du forma biffarna?

    • Maria september 16, 2014 den 6:50 e m #

      Nej nej de ska va råa🙂

  5. mia september 28, 2014 den 2:15 e m #

    Tack för denna goda lurre🙂 ! tyckte biffarna var lite mesiga i smaken men det går ju att krydda! Såsen var ju himmelriket, SÅ enkelt, snabbt och gott!

    • Maria september 28, 2014 den 7:10 e m #

      Tack, kul att du gillade såsen så mycket🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veganmages rödbetsbiffar | 1ilith - april 12, 2013

    […] gjorde jag och mr.T Veganmages rödbetsbiffar som vi hittade på Vegankockens blogg. Vegan. Vegan. Vegan. Vegan. Vegan. Nää.. jag bara skoja. Sluta gråta. För recept gå in […]

  2. Rödbetsbiffar | sarisvonawesome - oktober 24, 2014

    […] mig av detta recept: https://vegankocken.wordpress.com/2012/01/22/rodbetsbiffar-med-graddig-pepparsas/ . Följde faktiskt receptet denna gång! Eller ah, hällde i lite maizena i såsen bara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: