Chili sin carne

22 Jan

20120122-121035.jpg

En god och mättande chili som med fördel förtäres i stort sällskap, ty grytan räcker till 5-6 personer. Eftersom jag inte tål stark mat är detta en mildare variant, kraftigt inspirerad (dvs nästan helt kopierad) av Veganvraks chili-recept.

Vegansk chili sin carne

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i valfri färg
1 liten burk majskorn
300 g fryst sojafärs (jag använder ICAs egen sojafärs)
1 burk vita bönor i tomatsås
2 förp krossade tomater á 500 g
2 dl kidneybönor
2 dl svarta bönor
2 msk tomatpuré
ev lite vatten
Färdig chili-kryddmix från Santa Maria el annat märke
en nypa socker

Hacka löken och fräs den tillsammans med kryddmix och olja i en panna. Skär paprikorna i bitar och lägg i. I med sojafärsen och låt fräsa några mintuer. I med allt annat och låt koka cirka 25 minuter. Smaka av med lite socker, salt och peppar. Servera med nyrostat bröd och smör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: