Bakad potatis med vegansk skagenröra

22 Jan

20120122-125039.jpg

Bakad potatis är en gammal favorit hos mig, här serverad med en skål vegansk skagenröra av det enklare slaget. Potatisen mikras i ca 10 min på full effekt (pricka den först ett par gånger) i mikron. Under tiden blandar du ihop skagenröran.

Bakad potatis med vegansk skagenröra, för 1-2 personer

1 havregrädde från Carlshamns á 2 dl
1 liten röd lök
1 burk svart tångcaviar
1/2 pressad citron
Dill, salt och peppar

1. Medan potatisen mikras hackar du rödlöken och lägger i en skål.
2. Häll i havregrädde, citron och tångkaviar. Rör om och krydda.
3. Servera den bakade potatisen med en klick mjölkfritt margarin och

Det blir en ganska ordentlig sats skagenröra ifall det bara är för en person. Blir det över lite grand så spara den och ät t ex på rostat bröd som frukost dagen efter, nästan godare då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: