Denna linsgryta hittade jag på DN.se och den var riktigt schysst! Gjorde dock ett par ändringar i receptet nedan.
Ca 6 portioner
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1/2 dl currypasta, mediumstark
1 blomkålshuvud (600 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
3 dl röda linser
6 dl vatten
3/4 tsk salt
Tillbehör:
Orientbröd
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.
2. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem i grytan. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och salt. Koka under lock, ca 15 min.
3. Servera grytan med ris och eventuellt Orientbröd och chutney.
Kommentera