Vegansk linsgryta med röd curry

10 Jan

Foto: Ulf Svensson

Denna linsgryta hittade jag på DN.se och den var riktigt schysst! Gjorde dock ett par ändringar i receptet nedan.

Ca 6 portioner

2 gula lökar
2 msk rapsolja
1/2 dl currypasta, mediumstark
1 blomkålshuvud (600 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
3 dl röda linser
6 dl vatten
3/4 tsk salt
Tillbehör:
Orientbröd

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

2. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem i grytan. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och salt. Koka under lock, ca 15 min.

3. Servera grytan med ris och eventuellt Orientbröd och chutney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: