Tofukorv med grönt fräs

22 Sep

20110922-083111.jpg

En varm sallad med stekt tofukorv och vitlökssås.

Ingredienser:
2 dl quinoa
2-3 salladslökar
600 g blandade grönsaker, tex morötter, zucchini, sockerärtor, mangold etc.
300 g vegansk korv t ex tofukorv eller seitankorv av den lite kryddigare sorten
2 msk olivolja
Salt, peppar

Vitlökssås:
1,5 dl sour supreme eller 1,5 dl naturell sojayoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar

Börja med att koka quinoan enligt förpackningen, ställ sedan åt sidan.

1. Skölj alla grönsaker. Skär i mindre munsbitar. Morötterna slantas tunt.
2. Skär korven i halvcentimetertjocka skivor. Fräs dem snabbt och hett i torr stekpanna. Ta upp korven.
3. Häll oljan i stekpannan. Lägg i grönsakerna. De ska fräsas men inte få färg, så rör ständigt. Blanda sedan i korven och quinoan och stäng plattan.
4. Servera med en klick vitlökssås till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: