Vegansk spenat- och tofupaj

27 Aug

20110827-102449.jpg

En riktigt matig och nyttig paj som dessutom är sjukt god och enkel att göra med få ingredienser.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g vegetabiliskt margarin
2-3 msk kallt vatten

1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.

Fyllning:
500 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
1 paket marinerad tofu (ca 270 g)
olivolja
salt och peppar

1. Skala och finhacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med en skvätt olivolja.
Rör om och lägg i spenaten, låt fräsa tills allt vatten försvunnit. Smula tofun och låt fräsa med i pannan ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Fördela fyllningen jämnt i det förfrös sade pajskalet. Grädda i 25 min. Servera med en sallad eller coleslaw.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: