99,5 % Veganska chokladcupcakes med Marianne-glasyr

27 Aug

20110827-102129.jpg

Marianne-godisarna innehåller numera endast 0,5 gram mjölkpulver per 100 gram, så de är nästan helt veganska. Detta recept är för oss veganer som tänjer lite på gränserna.

12 st Marianne-cupcakes

2,3 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1,8 dl strösocker
0,75 dl rapsolja
1,5 tsk vaniljsocker
2,3 dl vetemjöl
0,8 dl kakao
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg tolv pappersformar i cupcakesplåten.
2. Vispa sojamjölk och vinäger i en bunke. Ställ åt sidan ett par minuter så att det tjocknar lätt. Tllsätt sedan socker, olja och vaniljsocker och vispa ihop.
3. Tag fram en ny bunke och blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd ner i två omgångar i den första bunken och vispa till en jämn smet.
4. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smeten och grädda i 18-20 min. Låt svalna helt på galler.

Glasyr:
150 g Tofutti Creamy Spread naturell
5 dl florsocker
150 g Marianne-godis

Vispa florsocker och Creamy spread till en jämn smet. Krossa Marianne-godisarna i en mortel och blanda ned i glasyren. Fördela en dryg matsked glasyr på varje cupcake och toppa med en godis.

7 svar to “99,5 % Veganska chokladcupcakes med Marianne-glasyr”

  1. Frida augusti 28, 2011 den 10:40 f m #

    Nammmm! / Frida B

  2. Elin september 7, 2011 den 11:53 f m #

    Att de innehåller 0.5g mjölk betyder exakt samma sak som när det stor ”kan innehålla spår av mjölk”. Så det är bara ett sätt för företagen att vara på den säkra sidan om folk är allergiska. Men receptet har inte ändrats bara för att texten på baksidan gör det. Så själv kommer jag äta allt som det står 0.5g på med gott samvete.

    • Maria september 7, 2011 den 2:39 e m #

      Då har vi fått olika svar av företaget, för de skrev uttryckligen att de innehåller en halv procent mjölk, för smakens och konsistensens skull.

      • Daniel Dunér september 30, 2011 den 7:11 f m #

        Jag dubbelkollade med Fazer. Maria har rätt, Fazer tillsätter mjölk i Marianne. Se deras svar här:
        http://vegan.nu/viewtopic.php?f=9&t=2162

      • Maria september 30, 2011 den 10:51 f m #

        Verkar som att en del veganer tror att allt som ”innehåller 0,5% mjölkpulver” betyder att det inte är tillsatt, utan att det är likvärdigt med ”spår av”. Däremot kan man ju tycka att 0,5 gram mjölkpulver per 100 gram är så lite att man inte bryr sig. Så resonerar jag.

  3. Virre januari 24, 2012 den 10:29 e m #

    Det har dubbelkollats med Fazer igen, och det tillsätts inte – alltså fortfarande ”spår av”.

    • Maria februari 1, 2012 den 8:34 e m #

      King!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: