Coleslaw

25 Aug

20110825-110643.jpg

Coleslaw är ett gott och kladdigt amerikanskt tillbehör till korv eller burgare, men funkar nog även till t e x bakad potatis. I originalreceptet ingår även äpple och selleri, men det går inte hem i vår familj.

200 g finstrimlad vitkål
1 stor morot
1 liten gul lök
1/2 dl äggfri majonnäs
2 dl havremjölk
1,5 msk äppelcidervinäger
2 tsk strösocker
Salt och peppar

Strimla vitkålen fint, riv sedan moroten och finhacka löken. Blanda i en skål.
Rör samman resterande ingredienser till en sås som du sedan häller över salladen och blandar om. Täck över och låt stå kallt några timmar eller över natten.

3 svar to “Coleslaw”

  1. Smalarecept november 23, 2011 den 1:59 e m #

    Det är såå gott med coleslaw, ska själv göra det ikväll.🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mikaela Börjesson - januari 7, 2014

    […] Äggfri majonnäs – http://www.vardagsmatad.se/2011/04/19/majonas-pa-soja/ Coleslaw – https://vegankocken.wordpress.com/2011/08/25/coleslaw/ Coleslaw – http://gronaskafferiet.se/helt-vaxtbaserad-coleslaw-vegan/ Coleslaw och burgerdressing […]

  2. Länkar till burgare med coleslaw, vegan style | Mikaela Börjesson - januari 7, 2014

    […] Äggfri majonnäs – http://www.vardagsmatad.se/2011/04/19/majonas-pa-soja/ Coleslaw – https://vegankocken.wordpress.com/2011/08/25/coleslaw/ Coleslaw – http://gronaskafferiet.se/helt-vaxtbaserad-coleslaw-vegan/ Coleslaw och burgerdressing […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: