Vegansk palsternackssoppa med quesadillas

22 Aug

20110822-071942.jpg</

Vegansk palsternackssoppa med quesadillas

Soppa:
500 g palsternacka
400 g potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk timjan
1 1/3 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 burk kikärter (à 400 g)
2 dl havremjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Quesadilla med sojaost och velami:
1 paket sojaost (Cheezly eller Tofuttis färdigskivade)
1 paket velami
8 små tortillabröd

Soppa:
1. Skala och skär palsternacka, potatis, lök och vitlöksklyfta i bitar.
2. Fräs grönsakerna i olja tillsammans med timjan i en stor kastrull i 3-4 minuter.
Häll på vatten, buljong och kikärter. Låt småkoka 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
3. Mixa soppan slät med stavmixer. Häll i mjölk. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Quesadilla:
1. Hyvla sojaosten om den inte är färdigskivad.
2. Vik tortillabröden dubbla. Fördela ost och velami på ena halvan av brödet och vik över andra hälften och platta till.
3. Stek i en torr teflonpanna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida. Se upp – de bränns lätt vid! Servera med soppan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: