Vegansk Palak Paneer

21 Aug

20110821-085856.jpg

Denna indiska maträtt blev jättegod på marinerad tofu istället för ost som i originalet. I originalreceptet skulle det vara fyra chilifrukter, men eftersom vi har ett barn i familjen använde vi oss bara av en chilifrukt och det blev lagom småhett. Till rätten serveras ris och gärna naan eller papadam, samt mango chutney.

Ingredienser till fyra portioner:
1 stor gul lök (150 g)
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 1/2 krm garam masala
1 1/2 krm riven muskot
4 dl havregrädde
1 paket marinerade tofu
1 påse färsk babyspenat (70 g)
1/2 kruka koriander
mjölkfritt margarin
olja
salt

Gör så här:
1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs detta i 2 msk margarin utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och muskot. Fräs 1 minut.
2. Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med 1/2 tsk salt.
3. Stek tofu lätt gyllenbrun i olja.
4. Grovhacka koriandern. Koka upp såsen. Vänd ner spenat, koriander och tofu. Låt allt bli varmt.

3 svar to “Vegansk Palak Paneer”

  1. Berenice december 20, 2011 den 12:25 e m #

    Jättegott!! Tack för receptet!

    • Maria december 20, 2011 den 9:32 e m #

      Kul att du gillade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: