Toskansk bönsoppa

25 Maj

20110525-074724.jpg

Toskansk bönsoppa

400 g stora vita bönor
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st chilifrukt
1 purjolök
1 st morot
2 st stora tomater
1 l vatten
1 knippe basilika
300 g pasta
1 grönsaksbuljongtärning/fond
salt
peppar

Gör så här
1. Blötlägg de torkade bönorna i 10. Skölj och koka dem cirka 1,5 timme, eller tills de har blivit mjuka. Ta bort cirka en fjärdedel av de kokta bönorna och mixa i en matberedare och ställ åt sidan.

2. Hetta upp vatten i en kastrull och doppa ner tomaterna i en halv minut. Skala, kärna ur och hacka dem tillsammans med purjon och moroten. Finhacka vitlöken och chilin. Värm upp olja i en panna och fräs allt i några minuter.

3. Tillsätt vatten, salt och basilikan och lägg sedan i både de mixade och hela bönorna. Låt koka upp och lägg sedan i pastan som får koka till den blir al dente.

4. Låt grytan stå i några minuter och dekorera eventuellt med basilikablad innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: