Vegansk snickersglasspaj

11 Maj

20120510-230615.jpg

Samtliga som avsmakat glasspajen har totalt fallit för den goda snickerssmaken. Rätt så dyr och lite dryg att göra, men resultatet blir fantastiskt! Gör helst pajen dagen innan servering så den hinner stelna ordentligt.

Vegansk snickersglasspaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g kallt margarin
2-3 msk vatten

Fyllning
1/2 l vaniljglass
2 1/2 dl jordnötssmör
50 g mörk choklad
Jordnötter

1. Blanda ihop degen och låt ligga i kyl 30 min innan utkavling.
2. Sätt ugnen på 225° och grädda pajskalet i 15-20 min.
3. Låt glassen smälta lite så att det går att röra ned jordnötssmöret. Blanda väl. Bred ut glassen i formen och ställ i frysen en stund.
4. Smält choklad i vattenbad och hacka nötterna grovt. Ringla över chokladen och strö över nötterna. Ställ i frysen i minst två timmar.
5. Tag fram pajen 10 min innan servering.

2 svar to “Vegansk snickersglasspaj”

  1. Christoffer november 17, 2013 den 6:44 e m #

    Kul! Vilken klockren efterrätt!

    • Maria november 17, 2013 den 7:48 e m #

      Tack, visst är den maffig🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: