Vegansk panpizza

5 Feb

 

Vegansk panpizza

Panpizzan blir tjockare och matigare än den vanliga tunna pizzan, speciellt med grahamsmjöl i degen.

Deg till tre panpizzor:
40 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det ljumma vattnet tills jästen och mjölet blandats.
2. Tillsätt resten av mjölet och övriga ingredienser. Jäs 30 min.
3. Baka ut till tre runda pizzor. Lägg i varsin pajform och fyll med tomatsås och t ex Rashers, ananas och riven sojaost.
4. Grädda ca 15 min i 200 grader.

Annonser

2 svar to “Vegansk panpizza”

  1. miriam februari 19, 2011 den 10:50 f m #

    åh gud vad gott! detta måste testas..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckans veganmeny v.14 « Peppen – en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil. - april 28, 2011

    […] med timjan och vitlök Torsdag: Sojafärsfyllda smördegspiroger med sallad Fredag: Hemlagad panpizza Lördag:  (minnesglapp) Söndag: Bönsoppa med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: