En snabb vardagsrätt som ändå är krämig och god!
Vegansk krämig pastasås med lök
1 dl linser (torr mängd)
1/2 gul lök + 1/2 msk mjölkfritt margarin
2 msk idealmjöl
4 dl soja- eller havremjölk eller 2,5 dl soja- eller havregrädde + 1,5 dl vatten
1 msk mjölkfritt margarin
1/2 tsk salt
vitpeppar
svartpeppar
1. Koka linserna. Låt rinna av i en sil.
2. Hacka löken och stek i margarinet tills de mjuknar och blir glansiga. Lägg åt sidan i en skål.
3. Vispa idealmjöl och mjölk eller grädde kallt i en kastrull.
4. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under omrörning.
5. Småkoka på svag värme 3-5 minuter. Rör om då och då.
6. Krydda och tillsätt linser och lök. Servera med pasta och ketchup.
Kommentera