Ingredienser
1 dl valnötter
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl äppelmos
1 1/2 dl färska eller frysta blåbär
(+ olja/matfett, kokosflingor, florsocker)
Gör så här
Smörj en ugnsform (ca 20 x 25 cm) noggrant och bröa med t ex kokosflingor.
Hacka valnötterna grovt och blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner äppelmoset och blåbären och späd ev med lite vatten till en jämn men tjock smet.
Häll smeten i formen och grädda ca 18 minuter i 175°.
Låt svalna och skär upp i bitar. Dekorera med florsocker.
Rekommenderar inte… Fick en dålig konsistens och dessutom innehåller alla färdigköpta äppelmos gelatin – iaf på mitt Ica. Jag skulle rekommendera någon slags frosting till kakan då den smakar skit annars. Usch! Inte ätbart! Mvh besviken.