Veganska linsfärsbiffar på gröna linser

31 Aug

Linsfärsbiffar

1 1/2 dl gröna linser
4 1/2 dl vatten + 1/2 tsk salt
1 liten gul lök
100 g kokt potatis
1/2 dl grahamsmjöl
2 krm timjan
salt & peppar
matfett

1. Skölj linserna. Koka på svag värme ca 30 min. Häll bort vattnet.

2. Hacka lök. Mixa med linser och potatis.

3. Tillsätt mjöl, timjan, salt och peppar.

4. Forma till biffar och stek.

Servera gärna med kokt potatis, brunsås och vinbärsgelé.

2 svar to “Veganska linsfärsbiffar på gröna linser”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckans veganmeny (v. 10) « Peppen – en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil. - mars 14, 2011

    […] Linsbiffar med potatis och bearnaisessås Tisdag: Seitankorv med bröd Onsdag: Rökmarinerade sojafiléer med […]

  2. Linsbiffar : : Vilse i smeten - februari 5, 2014

    […] här receptet är taget ifrån Vegankocken, tack Maria för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: