Chokladbollar utan socker
100 g mjölkfritt margarin
15 dadlar
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (eller tog 1 tsk ekologisk vanilj som ej innehåller socker)
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
kokosflingor att rulla i
1. Dela dadlarna och ta bort kärnorna. Hacka sedan i småbitar.
2. Blanda allt i en bunke och häll sist i kaffet.
3. Rulla i kokosflingor och ställ kallt en stund innan servering.
Dessa chokladbollar är förvillande lika originalet som innehåller socker.
Att de är veganska är jättebra, men varför inget socker?
Som en alternativ variant för de som inte vill använda socker.
Jag gör mina av bara blötlagda, mosade dadlar, kakao och kokosflingor! (Ja lite vaniljsocker kan man iofs också slänga i) Inget som helst behov av varken socker eller fett! Dadlarna är supersöta i sig och skapar perfekt klet att rulla dem till fina bollar med! 🙂
Låter också gott!
Istället för margarin (vem vill ha det i kroppen? 🙂 så kan man väl använda smält kokosolja?
Jag har inget emot margarin, men precis som du skriver går det nog bra med kokosolja 🙂