Veganska chokladbollar utan socker

20 Jul

Chokladbollar utan socker

100 g mjölkfritt margarin
15  dadlar
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (eller tog 1 tsk ekologisk vanilj som ej innehåller socker)
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
kokosflingor att rulla i

1. Dela dadlarna och ta bort  kärnorna. Hacka sedan i småbitar.
2. Blanda allt i en bunke och häll sist i kaffet.
3. Rulla i kokosflingor och ställ kallt en stund innan servering.

Dessa chokladbollar är förvillande lika originalet som innehåller socker.

Annonser

6 svar to “Veganska chokladbollar utan socker”

  1. Tobias juli 20, 2010 den 2:35 e m #

    Att de är veganska är jättebra, men varför inget socker?

  2. Maria juli 20, 2010 den 2:38 e m #

    Som en alternativ variant för de som inte vill använda socker.

  3. Zofia augusti 8, 2010 den 10:48 e m #

    Jag gör mina av bara blötlagda, mosade dadlar, kakao och kokosflingor! (Ja lite vaniljsocker kan man iofs också slänga i) Inget som helst behov av varken socker eller fett! Dadlarna är supersöta i sig och skapar perfekt klet att rulla dem till fina bollar med! 🙂

    • Maria augusti 16, 2010 den 10:22 f m #

      Låter också gott!

  4. Maja februari 8, 2014 den 4:43 e m #

    Istället för margarin (vem vill ha det i kroppen? 🙂 så kan man väl använda smält kokosolja?

    • Maria februari 9, 2014 den 7:20 f m #

      Jag har inget emot margarin, men precis som du skriver går det nog bra med kokosolja 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: