Ingredienser
• 16 kokta sojafiléer
• 1 knippe salladslök (ca 125 g)
• mjölkfritt margarin
• salt
• vitpeppar
DRESSING
• 1 msk dijonsenap
• 1/2 dl olja
• 1/2 dl vatten
• 2 msk kapris
• 1 dl riven pepparrot
• salt och svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Bryn filéerna i margarin i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek filéerna i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
2. Strimla salladslöken. Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, hälften av kaprisen och hälften av pepparroten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Strö över resten av pepparroten och kaprisen samt salladslöken. Krydda med nymalen svartpeppar.
Serveras förslagsvis med kokt mandelpotatis.
Älskar pepparrot, men har aldrig vågat mig på färsk. Det här ska jag prova!
Eller hur, grymt god svensk rotsak med kul smak! Påminner lite om wasabi i starkheten. Också god tillsammans med lite Sour Supreme att klicka ned i en rödbetssoppa.