Vegansk ugnspannkaka med grädde och sylt

28 Mar

Slängde i lite blåbär från frysen i själva smeten också. Avnjuts gärna med havrevispgrädde (från GoGreen) och drottningsylt.

Tjock och god vegansk ugnspannkaka

4 dl mjöl (alt. 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
1 dl havregryn (alt. fiberhavregryn)
6 dl sojamjölk
2 msk rapsolja
2 msk sirap
2 msk bakpulver
4 msk no egg eller potatismjöl (alt. potatismjöl)
1 tsk salt

Blanda ihop allt och häll i en smord ugnsform modell större.
Grädda i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.

2 svar to “Vegansk ugnspannkaka med grädde och sylt”

  1. Anna april 9, 2013 den 5:37 e m #

    Gott! och mättande! Enda skillnaden var att jag hade inte sirap men lönnsirap, och bytte 1 dl mjöl mot grovmjöl, hade frukt och go green visp.

    • Maria april 10, 2013 den 7:12 f m #

      Låter som en jättegod ugnspannkaka🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: