Vegansk Toscatårta

28 Mar
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
125 g vegetabiliskt margarin
1 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
1 påse flagade mandlar
200 gram vegetabiliskt margarin
2 dl strösocker
4 msk vetemjöl
0,6 dl havre- eller sojamjölk
Tillbehör:
Pajform (22-25 cm)
Tillagning
Pajdeg:
1. Smält matfett och låt det svalna.
2. Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp.
3. Sätt ugnen på 200ºC.
Fyllning:
Blanda margarin , socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills margarinet har smält. Se upp så att den inte bränns vid! Låt svalna.
Paj:
1. Tag ut pajformen och häll i mandeln. Häll margarinblandningen över mandlarna.
2. Sätt in pajen på galler mitt i ugnen. Grädda i cirka 25 min till fin färg. Låt svalna. Lossa försiktigt från formen.
Håller sig i kylskåpet i en vecka. Servera gärna med soja- eller havreglass med vaniljsmak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: