Marinerade sojafiléer med hasselbackspotatis

28 Mar

Meny:

* Hasselbackspotatis gjord på små skrubbade färskpotatisar, strösslade med flingsalt

* Saftiga marinerade sojafiléer med röksmak och en gräddig pepparsås

* Krispig sallad med säsongens smaker

Sojafiléerna av märket Veggo/Hälsosport inköptes på Hälsokraft. Filéerna kommer i ett torrt tillstånd och kokas under 5 min i vatten med en buljongtärning. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag innan du marinerar dem.

Liquid Smoke-marinaden:
1 tsk Liquid Smoke
2 tsk vatten
knappt 1 dl rapsolja
vitlökspeppar
grillkrydda
soja
örtsalt
– Rör ihop allt till en marinad. Lägg i sojafiléerna, men krama gärna ur dem lite vätska innan.

Gräddig sås:
2 dl Oatly iMat
½ grönsaksbuljongtärning
lite soja
peppar (gärna färskmalen och 5 sorters peppar-blandning)
– Koka upp grädden och rör i de övriga ingredienserna. Låt koka på låg värme i 5 min och vispa ständigt.

Marinera sojafiléerna i minst 30 min (medan du gör hasselbackspotatisen i ugnen), häll dem sedan tillsammans med marinaden i en varm stekpanna i och stek på medelvärme ca 5-7 minuter per sida tills filéerna får en fin stekyta.
Servera med hasselbackspotatisen, sås och en krispig sallad till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: