Vegansk tacopaj

21 Mar

Tacopaj

Räcker till 4 luncher, eller 3 middagar beroende på hur mycket en äter.

Ingredienser pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g vegetabiliskt margarin
2-3 msk kallt vatten

Pajfyllning:
2 förpackningar Vegetarian Taco Mix från Santa Maria
2 dl krossade eller passerade tomater
2,5 dl vatten
15 körsbärstomater
1 förpackning Tofutti Sour Supreme (veg*sk créme fraiche)
150 g sojaost, gärna Cheezly’s Mozzarella
1 tsk paprikapulver

1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ned i en stor pajform. Ställ i kylen i 20 min.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Koka ihop tacofärsen enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Häll färsen i pajformen och bred över Sour Supreme.
5. Halvera körsbärstomaterna och tryck lätt ned dem i pajen.
6. Riv osten och strö över pajen, pudra över paprikapulvret.
7. Gratinera i ugnen i 25 min.

3 svar to “Vegansk tacopaj”

  1. Tovah carling september 13, 2012 den 12:12 f m #

    Jag säger bara såååå himla gött det blev då!!!

    • Maria september 13, 2012 den 4:51 f m #

      Men kuuuul!!🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckans veganmeny (v.11) « Peppen – en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil. - mars 20, 2011

    […] Torsdag: Viltgryta med mos och lingonsylt (sojastrimlor och svamp i viltgrytan) Fredag: Tacopaj (med vegotacofärsen från Santa Maria) Lördag:  (Burgare på Allstar!) Söndag: Minestronesoppan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: