Vegansk ost- och skinkpaj

21 Mar

Receptet är hämtat från http://www.ica.se och är modifierat för att passa veganer.

Ost och skinkpaj

Räcker till 4 luncher, eller 3 middagar beroende på hur mycket en äter.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g vegetabiliskt margarin
2-3 msk kallt vatten
1 paket Rasher (veganskt ”bacon” från t ex hälsokostaffären)
2-3 dl riven sojaost, t ex Cheezly’s Mozzarella
1,5 dl Sour Supreme (vegansk créme fraiche, finns i mataffären)
2 dl havre- eller sojamjölk
1/2 tsk salt (gärna örtsalt)
1 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver

Gör så här:
1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 20 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Skär rashern i strimlor. Vispa ihop Sour Supreme, mjölk och kryddor.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Sänk värmen till 200°C.
7. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över ”mjölkstanningen”.
8. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.

2 svar to “Vegansk ost- och skinkpaj”

  1. jessica jones september 29, 2011 den 3:16 e m #

    varför stelnar inte min?

    • Maria september 30, 2011 den 10:54 f m #

      Skär du i den direkt den kommer ut från ugnen? Det är ett vanligt fel med rätter som paj, lasagne och gratänger som gärna behöver en liten stund att ”sätta sig”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: